Ga terug
klein

Groene koffie zetten

Voor groene koffie zetten hoef je niet veel in huis te hebben. Met wat geduld en aandacht krijg je een zachte, lichte drank die totaal anders smaakt dan gewone koffie. Verwacht geen bittere smaak, maar eerder iets plantaardigs met een vleugje citrus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang: Drankjes
Keuken: Zuid-Amerika
calorieën: 0.8

Ingrediënten
  

  • 85 tot 90 gram groene koffiebonen
  • 1 liter water

Benodigdheden

  • vijzel of koffiemolen
  • steelpan
  • zeef of koffiefilter

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Maal eerst de groene koffiebonen grof. Je hoeft ze niet tot poeder te malen, grof is voldoende.
  2. Breng het water aan de kook in een steelpan en voeg de gemalen bonen toe.
  3. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
  4. Haal de pan van het vuur en laat nog 10 minuten trekken.
  5. Giet de drank door een fijne zeef of koffiefilter in een kopje of kan.
  6. Je kunt de koffie zo drinken of mengen met een beetje citroensap of munt. De smaak is licht, maar zeker niet flauw.