Ga terug

Kerstthee zetten

Kerstthee zetten is een heerlijk ritueel waar ik ieder jaar tijd voor maak. Voor een liter thee gebruik ik zelf de volgende ingrediënten, maar voel je vrij om naar eigen smaak te variëren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties: 1 Liter
Gang: Drankjes
Keuken: Internationaal
calorieën: 2

Ingrediënten
  

  • 2 kaneelstokjes
  • 1 liter water
  • 2 theelepels kruidnagel
  • 2 sterren steranijs
  • 2 eetlepels gedroogde sinaasappelschil
  • 2 eetlepels appelstukjes gedroogd
  • 1 theelepel gemberpoeder of een stukje verse gember
  • optioneel: 1 theelepel zwarte thee

Benodigdheden

  • een grote theepot of hittebestendige kan
  • een thee-ei, zeef of doekje
  • een pan om water te koken

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Breng het water aan de kook. Doe ondertussen alle droge ingrediënten in het thee-ei of in een zakje. Giet het kokende water in de pot en voeg de kruiden toe. Laat dit minstens 10 minuten trekken met de deksel op de pot. Hoe langer je het laat staan, hoe krachtiger de smaak wordt. Verwijder het thee-ei en serveer direct.
  2. Wil je wat extra zoetheid? Voeg dan een lepeltje honing toe. Of doe er een schijfje sinaasappel in voor extra citrusgeur. Deze thee is ook lekker met een druppeltje vanille-extract of een snufje nootmuskaat.