Ga terug
klein

Matcha thee zetten

5 van 1 stem
Matcha thee zetten voor een grotere hoeveelheid vraagt iets meer voorbereiding, maar het kan prima. Voor één liter gebruik je ongeveer vijf tot zeven gram Matcha poeder. Als je één kopje wilt zetten, heb je slechts 200 milliliter water nodig, en 1 theelepel matchapoeder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties: 1 Liter
Gang: Drankjes
Keuken: Japans
calorieën: 2

Ingrediënten
  

  • zeven gram Matcha poeder
  • één liter water van tachtig graden

Benodigdheden

  • Matcha-kom of ruime mengbeker
  • zeef
  • bamboe klopper (chasen) of kleine garde
  • waterkoker met temperatuurregeling
  • maatlepel

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Zeef het Matcha poeder boven een ruime kom om klontjes te voorkomen
  2. Voeg vijftig milliliter heet water toe
  3. Klop stevig in een W-beweging totdat het schuimig wordt
  4. Voeg de rest van het water langzaam toe en blijf zachtjes roeren
  5. Serveer direct of schenk over in een thermoskan om warm te houden
  6. Je kunt de smaak aanpassen door iets minder of juist iets meer Matcha te gebruiken. Voor een zachtere variant kun je ook een beetje honing of amandelmelk toevoegen. Of probeer koude Matcha met ijsklontjes. Je kunt er ook limoensap doorheen doen, of het gebruiken als basis voor een groentedrank met komkommer en munt.