Ga terug

Recept Catuccini maken

Catuccini maken is iets wat je met plezier en rust doet, en waar je veel gezonsleden een groot plezier mee zult doen. Het recept hieronder is bedoeld voor ongeveer 30 koekjes.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Afkoelen 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties: 30 Stuks
Gang: Koekjes
Keuken: Italiaans
calorieën: 459

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snuf zout
  • 150 gram amandelen ongeschild en eventueel geroosterd
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp optioneel

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Deegschraper of lepel
  • Oven
  • bakplaat met bakpapier
  • Mes met kartel
  • Koelrekje

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eieren los met de suiker en vanille. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp toe en meng tot een samenhangend deeg. Spatel de amandelen er als laatste doorheen.
  3. Verdeel het deeg in twee lange rollen en leg deze op de bakplaat. Bak deze deegrollen 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudkleurig en stevig zijn. Laat ze even afkoelen, ongeveer 10 minuten.
  4. Snij daarna met een kartelmes schuine plakjes van ongeveer 1 centimeter dik. Leg de plakjes op hun zijkant terug op de bakplaat en bak ze nog eens 10 tot 15 minuten tot ze volledig droog en krokant zijn. Laat afkoelen op een rooster.