Ga terug
Klein

Recept Chocolate chip cookies maken

5 van 1 stem
Chocolate chip cookies maken is eenvoudiger dan het lijkt. En met dit recept heb je in korte tijd twintig heerlijke brokken koek die van buiten krokant zijn en van binnen nog een beetje zacht.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties: 20 Stuks
Gang: Koekjes
Keuken: Amerikaans
calorieën: 488

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • een snuf zout
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei middelgroot
  • 200 gram pure chocolade grofgehakt of chocolate chips

Benodigdheden

  • Mengkom
  • mixer of houten lepel
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • lepel of ijsschep

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Verwarm de oven voor op honderdtachtig graden boven- en onderwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Roer dit kort door met een lepel.
  3. Klop in een andere kom de boter met beide suikers luchtig. Voeg het vanille-extract en het ei toe en mix dit goed door tot een egaal mengsel.
  4. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe en blijf roeren tot alles is opgenomen. Meng daarna de chocolade erdoor met een lepel.
  5. Schep met een lepel of ijsschep twintig hoopjes deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes, want ze lopen uit tijdens het bakken.
  6. Bak de koekjes in twaalf tot vijftien minuten goudbruin. Ze mogen in het midden nog iets zacht aanvoelen. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.