Ga terug
Klein

Recept Kersttulband maken

5 van 1 stem
Kersttulband maken begint bij het kiezen van een goede tulbandvorm en het zorgvuldig afwegen van de ingrediënten. En bak de tulband het liefste de dag voor kerst, terzij je de tulband kunt invriezen.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Afkoelen in de vorm 10 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties: 12 Stukjes
Gang: Taart
Keuken: Duits
calorieën: 407

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram rozijnen
  • 50 gram sukade of gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • poedersuiker voor decoratie

Benodigdheden

  • mixer
  • Tulbandvorm van 24 centimeter
  • Spatel
  • zeef
  • Mengkommen
  • Keukenweegschaal
  • Oven

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Zet de oven aan op 160 graden hetelucht.
  2. Klop de roomboter romig met de suiker en vanillesuiker. Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens goed door.
  3. Zeef de bloem met bakpoeder, voeg dit beetje bij beetje toe aan het beslag en meng tot een glad geheel.
  4. Voeg de kaneel, citroenrasp, rozijnen en sukade toe en spatel dit rustig door het beslag.
  5. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet in het midden van de oven en bak in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar.
  6. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster.
  7. Laat volledig afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.