Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en klop deze samen met de suiker luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed door. Zeef het bakmeel met de cacao en het zout boven de kom en spatel dit luchtig door het beslag.
Laat de taart ongeveer 2 uur opstijven. Smeer de buitenkant van de taart in met chocoladepasta of hazelnootpasta. Zo blijven de Kitkatrepen beter zitten
Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Laat hem daarna volledig afkoelen op een rek.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker stijf. Spatel daarna voorzichtig de mascarpone erdoor tot een gladde crème. Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden en smeer een derde van de room ertussen. Leg de bovenkant erop en bestrijk de hele buitenkant van de cake met de rest van het roommengsel.Laat deze basis stevig worden, door de basistaart 1 tot 2 uur in de koelkast op te laten stijven. Zet nu de Kitkat-staafjes rechtop rondom de taart en druk ze licht aan zodat ze goed blijven zitten. Bind er een lint omheen voor extra stevigheid. Bovendien wordt de taart met een moois lint, nog mooier.
Verdeel tot slot de M&M’s over de bovenkant. Zet de taart koel weg tot serveren.