Ga terug
Klein

Recept New York Cheesecake maken

5 van 1 stem
New York Cheesecake maken begint met een goede voorbereiding. Neem de tijd, lees eerst rustig het hele recept door, en zet alles klaar.
Porties: 8 Stukken
Gang: Taart
Keuken: Amerikaans
calorieën: 345

Ingrediënten
  

Voor de bodem
  • 250 gram digestive biscuits
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • snufje zout
Voor de vulling
  • 850 gram volle roomkaas
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 5 eieren
  • 150 milliliter zure room
  • 60 milliliter citroensap
  • 1 eetlepel maïzena

Benodigdheden

  • springvorm van vierentwintig centimeter doorsnee
  • keukenmachine of vijzel voor het verkruimelen van de koekjes
  • Mengkom
  • mixer
  • Bakpapier
  • aluminiumfolie
  • diepe braadslede

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Verwarm de oven voor op honderdzeventig graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter.
  2. Verkruimel de koekjes fijn en smelt de boter. Meng de boter met de kruimels en een snufje zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet dit tien minuten in de voorverwarmde oven. Haal eruit en laat afkoelen.
  3. Klop de roomkaas met de suiker romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Meng dan het vanille-extract, citroensap en de zure room erdoorheen. Tot slot de maïzena, goed roeren tot het mengsel glad is.
  4. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem. Wikkel de buitenkant van de springvorm in aluminiumfolie. Zet de vorm in een diepe braadslede en giet daar heet water in tot halverwege de springvorm. Zo voorkom je barsten. Bak de taart in ongeveer vijfenzeventig minuten gaar. Hij mag in het midden nog een beetje wiebelen.
  5. Laat de taart in de oven afkoelen met de deur op een kier. Daarna nog minstens vier uur in de koelkast. Liefst een hele nacht.