Ga terug
Klein

Recept pepernoten arretjescake maken

Pepernoten arretjescake maken is iets wat ik elk jaar opnieuw doe en waar ik altijd blij van word. Hieronder het recept zoals ik het zelf maak, stap voor stap.
Voorbereidingstijd 35 minuten
Opstijven 4 uur
Totale tijd 4 uur 35 minuten
Porties: 1 Cake
Gang: Cake
Keuken: Nederlands
calorieën: 655

Ingrediënten
  

  • 300 gram pepernoten
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ei optioneel

Benodigdheden

  • cakevorm van ongeveer twintig centimeter
  • Bakpapier
  • steelpannetje
  • grote kom
  • spatel of houten lepel

Stapsgewijze handleiding
 

  1. Bekleed de cakevorm met bakpapier en zet deze klaar op een stevige ondergrond.
  2. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Voeg de chocolade toe en laat deze langzaam smelten terwijl je blijft roeren.
  3. Voeg de suiker en het cacaopoeder toe aan het mengsel. Roer goed door tot alles glad is.
  4. Als je een ei gebruikt, klop dit los en voeg het toe aan de warme chocolade. Blijf roeren tot het goed is opgenomen.
  5. Haal het pannetje van het vuur en voeg de pepernoten toe. Meng alles goed zodat alle pepernoten bedekt zijn met chocolade.
  6. Giet het mengsel in de vorm, druk goed aan met de achterkant van een lepel en strijk de bovenkant glad.
  7. Laat minimaal vier uur opstijven in de koelkast, liefst een hele nacht.
  8. Haal de cake uit de vorm en snij in blokjes of plakken.