Meng de bloem, suiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom.
Snij de koude boter in blokjes en kneed deze met koele handen door het mengsel tot je een grof kruimelig deeg krijgt.
Voeg nu de melk toe en kneed verder tot je een samenhangend deeg hebt. Dit mag stevig zijn, maar niet droog.
Verpak het deeg in folie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast. Langer mag altijd, tot wel 24 uur.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikke lap van ongeveer 1 centimeter dik en leg dit op de bakplaat. Je kunt ook kleinere stukken maken voor losse brokken.
Bestrijk de bovenkant met wat melk en bestrooi eventueel met geschaafde amandelen.
Bak de speculaasbrokken in het midden van de oven in 25 tot 30 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat, daarna breek je ze in brokken.